Keyboardles

Keyboardles

De meeste mensen denken bij keyboard vooral aan een instrument “die alles automatisch doet”, maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Er is wel een begeleidingsautomaat en die zorgt er ook voor dat je na een paar lessen al een goed klinkend stukje kunt spelen, maar er is meer. Bij de groep instrumenten die onder keyboards vallen worden horen ook de synthesizers en in de laatste jaren ook in toenemende mate de PC.
Keyboard is een nog betrekkelijk jong instrument en het repertoire hiervoor komt ook voornamelijk uit de lichte muziek, d.w.z. uit de pop- en jazz hoek. In deze muziek richting wordt minder gewerkt met bladmuziek, de meeste stukken worden gespeeld aan de hand van een akkoordenschema of uit het hoofd. Daarin wordt in de lessen ook ruimschoots aandacht aan besteed; er wordt niet alleen vanuit de lesmethode naar een akkoordenschema gespeeld maar ook auditief gewerkt, dus het naspelen op gehoor van een bekend liedje. Dat kan een kinderversje zijn, maar ook een popsong of de tune van een tv serie of film. Ook improvisatie komt aan bod in zowel pop als in jazz stijlen.
Daarnaast wordt het noten leren lezen niet verwaarloosd, via een piano methode wordt het noten lezen voor zowel rechter- als linkerhand geoefend.


(C) 2009 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken